test

Over ons

Een nieuw verhaal...

Na het mooie avontuur in de kloostergang van Sint Vincentius is het tijd voor een nieuw verhaal.

Op amper 200m van onze vroegere stek konden we in de oorspronkelijk gebouwde notariswoning van H. Reyntjens met de prachtige gevel terecht. (1854)

Ons enthousiasme en concept nemen we mee ;)

Een magisch moment ...

Een magisch moment, omdat alles nu plots in de juiste plooi valt en de juiste mensen met raad en daad klaar staan: hulpvaardige mama's en papa's, familie, bereidwillige vrienden en ondernemende mensen van de Kortrijkse Stadsontwikkeling (SOK).

Bas is oud-leerling van de hotelschool ter Duinen in Koksijde en de Hotelschool van Namen. Door de jaren heen sprokkelde hij ervaring in tal van gerenommeerde restaurants.

An heeft ook een pak Horeca-ervaring en staat in voor stijlvolle, hartelijke en vlotte zaalbediening.

Foto

Bas en An voelen dat de tijd rijp is voor een nieuw culinair avontuur, een eigen zaak dus en nu presenteren ze heel fier hun ViEr. In de mooie kloostergang van de voormalige Sint-Vincentiuskliniek kunnen een twintigtal fijnproevers genieten van de fijnste creaties: lekker vers, evenwichtig en exclusief zowel met vis als met vlees. Maar ook de vegetariër komt aan zijn trekken. Bas laat zich altijd drijven en inspireren door zijn passie. Ook de prijzen blijven binnen de perken van de redelijkheid.

Tekst2

Onze visie...

We gaan nog dieper in het zoeken en selecteren van onze producten. Regionaal en met respect geteeld zijn heel belangrijke criteria.

Onze samenwerking met "De Poort" geeft ons de mogelijkheid om wekelijks zelf op het veld te staan en de oogst op te volgen. De tuin die zich op 1km van het restaurant bevind biedt ons bloemen, kruiden, peultjes die we op het juiste moment kunnen oogsten.

Wij hanteren een minimum waste beleid.

We zoeken steeds naar manieren om het afval te beperken. Ons vlees, vis en groenteproductie worden steeds verpakkingsvrij geleverd. Alles wordt ter plekke versneden en gefileerd, op die manier krijgen we een nog grotere controle op de kwaliteit. We passen een sorteersysteem toe waarbij ons restafval tot een minimum werd gedreven.

Met onze dagschotels (op afhaal) schuif je met ons mee aan tafel. Het is de dagelijkse kost die we bereiden voor onze kids en onze medewerkers. Hier dragen we bij tot de cirkel om alles op een etische manier te verwerken.

Tekst 2B